Matematik
ligninger!!! please hjælp
opgaven lyder følgende:
en lineør sammenhæng er givet ved ligningen y=3x+1
afgør, ved at indsætte koordinaterne i ligningen hvilke af følgende punkter der ligger på grafen for sammenhænhen (3,4), (2,6), (-1,-1), (-2,-5)
jeg er fuldkommen blank på hvordan man gør
Svar #1
19. oktober 2019 af Anders521
#0 Find dig et ternet papir og tegn grafen for sammenhængen og punkterne i et koordinatsystem.
Svar #2
19. oktober 2019 af Meppo
For hvert af punkterne indsætter du x-koordinaten og y-koordianten på deres respektive pladser i linjens ligning og ser om du får det samme på begge sider (et sandt udsagn).
Eks. den første (3,4):
4 = 3*3+1
4 = 10
hvilket er forkert, så dette punkt ligger ikke på linjen..
Svar #3
19. oktober 2019 af AMelev
En ret linje består præcis af de punkter (x,y), der opfylder linjens igning.
For hvert punkt skal du identificere x og y.
Så indsætter du dem i ligningen, som anvist i #2, og tjekker, om det er sandt (punktet ligger på linjen) eller falsk (punktet ligger ikke på linjen).
Skriv et svar til: ligninger!!! please hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
