Matematik

Lav en kasse med låg ud fra A4 Papir (21x29,7 cm) med maximal størrelse

20. oktober 2019 af Belcookie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har fået en tegning (Vedhæftet fil) og vi skal så vedhjælp af matematik lave en kasse med låg der skal have den maximale størrelse.

hvordan ville jeg gøre dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2019 af StoreNord

Find et udtryk for figurens lodrette mål og sæt det lig med 21.
Find et udtryk for figurens vandrette mål og sæt det lig med 29.7.
 


Svar #2
20. oktober 2019 af Belcookie (Slettet)

Ja det tænkte jeg godt dog ved jeg ikke hvad jeg ville skulle gøre. Dog skal jeg stadig finde ud af hvad højden og bundpladen samt låget størrelse skal være


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2019 af Meppo

Når du skriver størrelse så mener du vel rumfang, går jeg ud fra?

Rumfang/Volumen af en kasse:

V=l*b*h

Indsæt værdierne af længden, bredden og højden:

V=y*(21-2x)*x

Find et udtryk for y udtrykt ved x:

29,7=2x+2y\Leftrightarrow y=\frac{29,7-2x}{2}

V=l*b*h=\left ( \frac{29,7-2x}{2} \right )*(21-2x)*x

Find maximum for denne funktion vha. differentialregning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2019 af AMelev


Svar #5
20. oktober 2019 af Belcookie (Slettet)

Meppo Tusind tak :)

og AMelev kan desværre ikke bruge det


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2019 af Meppo

Alt i orden, Belcookie ,)


Svar #7
20. oktober 2019 af Belcookie (Slettet)

Meppo 
Jeg bliver itivlt om det du har skrevet da jeg ikke kan genkende det tegn der ligner et I l

Samt har jeg misset forløbet om differentialregning så bliver lidt itivl hvad jeg skal gøre :!


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2019 af Meppo

Ved ikke helt hvilket tegn du mener, Belcookie, er det dette her: \Leftrightarrow det betyder bare biimplikation (hvis og kun hvis).

Hvis du ikke har haft om differentialregning kan du også finde maksimum ved at tegne funktionen i GeoGebra og derefter trykke på find ekstremum.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2019 af AMelev

Det er l(ængde), det du på din tegning har kaldt y.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2019 af Meppo

Nå ok, tak AMelev. Var det bare det, du mente, Belcookie?


Svar #11
21. oktober 2019 af Belcookie (Slettet)

Yes tak


Skriv et svar til: Lav en kasse med låg ud fra A4 Papir (21x29,7 cm) med maximal størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.