Fysik

Gasser og opdrift -luftskib Hindenburg

21. oktober 2019 af Loua - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er igang med følgende emne om Gasser og opdrift.
Er der nogen der kan fortælle mig hvordan formlen for udregning af Opdrift ser ud?

Derudover har jeg et spørgsmål omkring beregning af samlet tyngdekraft og hydrogen på luftskibet.
Jeg har følgende informationer fra teksten.
"Selve luftskibet med faste installationer vejede 130 Tons. Vi kan regne med densiteten af den atmosfæriske luft er 1,250 kg/m^3 og hydrogens densitet er 0,0870 kg/m^3 . Skibet er 245 m lang, 41 cm i diameter og havde plads til 200 0000 m^3 gas.
Spørgsmålet lyder som følgende:
Beregn den samlede tyngdekraft på luftskibet og hydrogen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2019 af mathon

            \small \small \begin{array}{llll} F_{\textup{tyngde}}^{\textup{samlet}}=\left ((2\cdot 10^6\; m^3)\cdot \left ( 0.0870\; \frac{kg}{m^3} \right )+130\cdot 10^3\; kg \right )\cdot \left ( 9.82\; \frac{N}{kg} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2019 af mathon

            \small \small \small \begin{array}{llll} F_{\textup{opdrift}}=\left ( 245\; m \right )\cdot \left (\frac{\pi }{4}\cdot \left (0.41\; m \right )^2 \right )\cdot \left ( 1.250\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9.82\; \frac{N}{kg} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2019 af mathon

Der er formentlig en tastefejl i oplysningen 200 0000 m^3   
som så bør være 200 000 m^3
hvoraf:
                           \small \small \begin{array}{llll} F_{\textup{tyngde}}^{\textup{samlet}}=\left ((2\cdot 10^{\mathbf{{\color{Red} 5}}}\; m^3)\cdot \left ( 0.0870\; \frac{kg}{m^3} \right )+130\cdot 10^3\; kg \right )\cdot \left ( 9.82\; \frac{N}{kg} \right ) \end{array}

Der er formentlig en tastefejl i oplysningen 41 cm
som så bør være 41 m
hvoraf:
            \small \small \small \small \begin{array}{llll} F_{\textup{opdrift}}=\left ( 245\; m \right )\cdot \left (\frac{\pi }{4}\cdot \left (41\; m \right )^2 \right )\cdot \left ( 1.250\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9.82\; \frac{N}{kg} \right ) \end{array}


Svar #4
22. oktober 2019 af Loua

Ja, det var en tastefejl! Men tak!

Svar #5
23. oktober 2019 af Loua

Hvor kommer PI ind i det hele? hvordan ved du det skal stå der?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2019 af mathon

arealet af en cirkel:   \small A_{\textup{cirkel}}=\pi \cdot r^2=\pi \cdot \left (\tfrac{d}{2} \right )^2=\tfrac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}


Skriv et svar til: Gasser og opdrift -luftskib Hindenburg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.