Matematik

Ligger P på parablen

21. oktober 2019 af Alisa0710 - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg ved beregning ud af om punktet P(3,-2) ligger på parablen der har formlen: f(x)=-(3/5) x^2+x

-(3/5) er en brøk


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2019 af AMelev

Opdater din profil, så uddannelsen passser (STX, HTX, HHX, HF eller ....)</o:p>

Parablen består præcis af alle de punkter (x,y), der opfylder parablens ligning, så indsæt, beregn og tjek.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} y=-\frac{3}{5}x^2+x\\\\ &\begin{array}{cclcc} \textbf{venstre side}&&&&\textbf{h\o jre side}\\ -2&&&&-\frac{3}{5}\cdot 3^2+3\\\\ -2&&&&-\frac{27}{5}+\frac{15}{3}\\\\ -2&&&&\frac{-81}{15}+\frac{75}{15}\\\\ -2&&&&\frac{-6}{15}=-\frac{2}{5} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2019 af AMelev

Ad #2 3 = 15/5 

 -\frac{27}{5} + \frac{15}{5}= -\frac{12}{5}=-2.4\neq -2
Konklusion: P ligger ikke på parablen.


Skriv et svar til: Ligger P på parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.