Matematik

trekant højde

22. oktober 2019 af shain - Niveau: 9. klasse
Spørgsmålet lyder: Hvor bred er floden |AE|

Skal jeg bruge pythagoras for at finde AE?

Jeg mangler hypotenusen kender hosligende katete

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Har du løst opgave a og b ?


Svar #2
22. oktober 2019 af shain

nej

Svar #3
22. oktober 2019 af shain

Er ikke så god til Geogebra kan kun tegne grafer og lave formler i programmet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Prøv. Vil gerne hjælpe, hvis du ikke kan finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2019 af Mathias7878

b) Hvis de to trekanter er ligedannede, så er deres vinkler ens (er de det?)

c)  Ud fra overstående skulle du nu gerne konkludere ved at kigge på tegningen, at ABE og den anden trekant er ligedannede og da du kender længden af |AB| og |BC| kan du finde skaleringsfaktoren, k, mellem de to trekanter og ved at gange k med længden af |CD| = 12 kan du finde længden af |AE|.

Men overvej gerne, hvorfor du skal gange og ikke dividere. 

- - -

 

 


Svar #6
22. oktober 2019 af shain

Ensvinklede trekanter må så være ligedannede trekanter?


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. oktober 2019 af SuneChr

# 6
Ja, sætningen gælder begge veje.  (kun for trekanter).


Svar #8
23. oktober 2019 af shain

Jeg tror man skal gange med skalafaktor for at finde siden |AE|?

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2019 af PeterValberg

Benyt dig af at trekanterne er ligedannede (ensvinklede), der gælder derfor:

\frac{|AE|}{|AB|}=\frac{|CD|}{|BC|}

\frac{|AE|}{25}=\frac{12}{5}

eller du kan konstantere, at forholdet (skalafaktoren) mellem AB og BC er 5
derfor må AE også være fem gange længere end CD

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: trekant højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.