Matematik

Brug for hjælp

26. oktober 2019 af Jakob012 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

2 1/4 + 1 1/3 = ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2019 af SuneChr

2 + 1/4 + 1 + 1/3
Læg først de hele tal sammen.
Find en fællesnævner for de to brøker og læg også dem sammen.
Læg det hele sammen til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2019 af PeterValberg

2\tfrac14+1\tfrac13=2+1+\underbrace{\tfrac14+\tfrac13}_{\text{f\oe llesn\oe vner: 12}}=3+\tfrac{{\color{Red} 3\cdot}1}{{\color{Red} 3\cdot}4}+\tfrac{{\color{Red} 4\cdot}1}{{\color{Red} 4\cdot}3}=3+\tfrac{3+4}{12}=3\tfrac{7}{12}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.