Matematik

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem m og l.

27. oktober 2019 af hboy2002 - Niveau: B-niveau

Denne opgave har drillet mig i lang tid nu. Kan godt finde skæringspunktet mellem linjens ligning og en parameterfremstilling men her er tale om den 'gamle' måde at opskrive en linje på og en parameterfremstilling. Hvordan finder jeg så koordinatsættet? 

Vedhæftet fil: opg5.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
27. oktober 2019 af SuneChr

For l har vi:
x = - 3 + 2t
og
y = 18 - 3t
Indsæt dem i stedet for x og y i m
Løs m.h.t. t og indsæt til sidst dette t i l


Svar #2
27. oktober 2019 af hboy2002

Indsætter i m:

18 - 3*t = 2*(-3) + t2 + 3

Men hvordan skal jeg finde ud af t?


Svar #3
27. oktober 2019 af hboy2002

Der er jo t på begge sider af lighedstegnet?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. oktober 2019 af SuneChr

Isolér t og indsæt det i l :
18 - 3t = 2·(- 3 + 2t) + 3


Svar #5
27. oktober 2019 af hboy2002

Er kommet til 21 - 3*t = 2*t i forsøg om at isolere t men kan ikke komme videre og er det overhovedet rigtigt?


Svar #6
27. oktober 2019 af hboy2002

Har fået t til 21 men når jeg indsætter i ligningen for l får jeg 39 og -45 og det passer ihvertfald. Kan ikke se hvad der går galt


Svar #7
27. oktober 2019 af hboy2002

Ved at jeg skal få t til var være lig 3 men kan ikke komme frem til vha. udregning. Tror ikke jeg isolerer korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2019 af ringstedLC

#5: Læs #4 igen og gang parentesen ud rigtigt.


Svar #9
27. oktober 2019 af hboy2002

Så får jeg 18 - 3t = -6 + 4t + 3 
 

Men kan ikke huske hvordan jeg isolerer t


Svar #10
27. oktober 2019 af hboy2002

Kan du give et hint eller lignende? Er helt på bar bund og vil gerne lære det


Svar #11
27. oktober 2019 af hboy2002

Endelig! Jeg fandt ud af det :D

Tak for hjælpen

Vedhæftet fil:opg5loest.png

Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem m og l.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.