Fysik

Udregning

27. oktober 2019 af Weeke (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal udregne et kasts længde, hvor man har følgende oplysninger

Kastevinkel: 37 grader

Og spyddet bliver sluppet i en højde på 2,3 m, og starthastigheden er på 29,9 m/s

Jeg har følgende udregning

((29^(2)*sin(2*37))/(2*9.82)))*(1+√(1+((2*9.82*2.3)/(29^(2)*sin^(2)(37))))

Men mit Cas-værktøj siger hele tiden, at der mangler et parentes, så vil spørge, om jeg er på rette spor

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2019 af mathon

Uden luftmodstand:

           \small \begin{array}{llll} &y=-\frac{g}{2\cdot {v_0}^2\cdot \cos^2(\alpha )}x^2+\tan(\alpha )x+s_0\\\\ \textup{kastevidde}\textup{:}&0=-\frac{9.82}{2\cdot 29.9^2\cdot \cos^2(37\degree )}\cdot {x_{max}}^2+\tan(37\degree )\cdot x_{max}+2.3&x_{max}>0\\\\ &0=-0.008611\cdot {x_{max}}^2+0.7536\cdot x_{max}+2.3\\\\ &x_{max}=\frac{-0.7536-\sqrt{0.7536^2-4\cdot (-0.008611)\cdot 2.3}}{2\cdot (-0.008611)}=90.5\; (\textup{meter}) \end{array}


Svar #2
27. oktober 2019 af Weeke (Slettet)

Problemet ligger, at når jeg gerne vil solve, så siger den at den mangler parentes, jeg har lige hurtig lavet et eksempel på wordmat, vil du kigge hvor jeg mangler parentesen, siden den ikke kan regne den ud

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2019 af Bygningsingeniør

værsgo


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2019 af ringstedLC

#0: Afhængigt af din CAS indstilles til grader/tilføjes gradtegn:

\begin{align*} ((29^2*sin(2*37))/(2*9.82)){\color{Red} )}&*{\color{Red} (}1+\sqrt{(1+((2*9.82*2.3)/(29^2*sin^2(37))))} \\ \frac{29^2\cdot \sin\left(2\cdot 37^{(\circ)}\right)}{2\cdot 9.82}&\cdot \left ( 1+\sqrt{1+\frac{2\cdot 9.82\cdot 2.3}{29^2\cdot \sin^2\left (37^{(\circ)}\right )}}\right ) \end{align*}#2: Wordmat skal have enten "." (default) eller "," i decimaltal. Desuden:

\begin{align*} 21{\color{Red} ,}61 &= (\frac{v^2\cdot \sin(2\cdot 38){\color{Red} \cdot }}{2\cdot 9.82} )\cdot {\color{Red} (}1+\sqrt{1+\frac{2\cdot 9{\color{Red} ,}82\cdot 2{\color{Red} ,}1} {v^2\cdot ({\color{Red} \sin38}\cdot {\color{Red} \sin38})}} \\ 21.61 &= \frac{v^2\cdot \sin(2\cdot 38)}{2\cdot 9.82} \cdot \left (1+\sqrt{1+\frac{2\cdot 9.82\cdot 2.1} {v^2\cdot \sin^2(38)}} \right ) \end{align*}

Lav tilpassede parenteser i WordMat ved at trykke: () + mellemrum.


Skriv et svar til: Udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.