Matematik

Stykkevis lineære funktion

27. oktober 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg kan simpelthen ikke forstå stykkevis lineære funktioner, hvordan skal jeg kunne regne forskriften ud på grafen. Er det der hvor "knækket" er eller hvordan er logikken skruet sammen ?

Vedhæftet fil: mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2019 af mathon

Aflæs hældningstal og fixpunkt på alle 4 "stykker" og de tilhørende x-intervaller.

Begge funktioner er kontinuerte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2019 af mathon

              \small f(x)=\left\{\begin{array}{rll} -x&x\leq 0\\x&x\geq 0 \end{array} \right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2019 af SuneChr

Man kan også, uden intervalopdeling, angive f og g  hver for sig med kun én funktion.
               f (x) = |x|   x ∈ R
      g (x) ses at være en parallelforskydning af f (x) hvor (0 , 0) afbildes i (2 , - 1)
      g (x) kan da ligeledes med kun ét interval beskrives:
              g (x) = |x - 2| - 1   x ∈ R 
                            
     


Skriv et svar til: Stykkevis lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.