Matematik

Hvordan løser jeg denne opgave?

28. oktober 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa behøver noget hjælp med denne opgave (se vedhæftet fil).

Til spørgsmål A skal man vel først differentiere vektoren så man får hastighedsvektoren og derefter indsætte t=0 i hastighedsvektoren. Ikke? og hvis det er rigtigt så bliver svaret til spørgsmål A <0,0>.

Til spørgsmål B ved jeg ikke hvordan den skal løses. Nogen der kan fortælle det?

Vedhæftet fil: Opgave 5.6.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe dig

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2019 af PeterValberg

a) Nej, hastighedsvektoren må blive <-1, -1>

  \vec{r'}(t)=\binom{3t^2-1}{t-1}

\vec{r'}(0)=\binom{3\cdot 0^2-1}{0-1}=\binom{-1}{-1}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2019 af PeterValberg

Hastighedsvektoren er parallel med linjen, hvis hastighedsvektoren
er ortogonal (vinkelret på linjens normalvektor, der kan aflæses af ligningen:

\overrightarrow{n_l}=\binom{1}{-1}

to vektorer er vinkelrette på hinanden, hvis deres skalarprodukt er lig med 0

Du skal altså løse ligningen:

\overrightarrow{n_l}\cdot\vec{r'}=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2019 af PeterValberg

I forlængelse af #3

\binom{3t^2-1}{t-1}\cdot\binom{1}{-1}=0

(3t^2-1)\cdot 1+(t-1)\cdot(-1)=0

3t^2-1-t+1=0

3t^2-t=0

t(3t-1)=0   

benyt nu "nulreglen"

t=0\quad\vee\quad 3t-1=0

resten kan du selv få lov til :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.