Matematik

Hjælp til denne opgave.

28. oktober 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Behøver noget hjælp til denne opgave (Se vedhæftet fil).

Til spørgsmål A behøver jeg en forklaring på hvordan svaret bliver s=\frac{40}{pi*r^{2}}-\frac{2}{3}r (ifølge facitlisten).

Til spørgsmål B kan jeg godt bruge noget hjælp til hvordan man gør rede for at tragtens ydre overflade O kan beskrives ved funktionen O(r) (se vedhæftet fil). Skal man evt. ind og forklare et eller andet bevis?.

Til spørgsmål C skal man vel finde et minimum for funktionen s som man fandt i spørgsmål A ikke?

Vedhæftet fil: Opgave 5.8.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe dig

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2019 af PeterValberg

a)

Opstil et udtryk for cylinderens højde s udfra de givne oplysninger vha. rumfanget V:

V=\tfrac13\cdot 2r\cdot \pi\cdot r^2+s\cdot\pi\cdot r^2=\tfrac23\cdot\pi\cdot r^3+s\cdot\pi\cdot r^2 =40

\tfrac23\cdot\pi\cdot r^3+s\cdot\pi\cdot r^2 =40

s=\frac{40-\tfrac23\cdot\pi\cdot r^3}{\pi\cdot r^2 }

s=\frac{40}{\pi\cdot r^2 }-\frac{\tfrac23\cdot\pi\cdot r^3}{\pi\cdot r^2}

s=\frac{40}{\pi\cdot r^2 }-\tfrac23\cdot r

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2019 af peter lind

a+b) se formler på side 47 i din formelsamling

c)du skal finde minimum for overfladen som du beregner i c


Skriv et svar til: Hjælp til denne opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.