Matematik

Løs sammensat funktion

29. oktober 2019 af chiladak - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har funktionerne: f(x)=x+1 og g(x)=x2-1

Jeg skal løse ligningen g(f(x))=0, jeg er dog lidt i tvivl, skal jeg sige:

g(f(x))=(x-1)2-1 = 0?

Og hvordan skal denne løses?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2019 af SuneChr

Skal være
g (f (x)) = (x + 1)2 - 1
Løs så ligningen
(x + 1)2 - 1 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2019 af janhaa

x^2+2x+1-1=0\\ x^2+2x=0\\ x(x+2)=0\\ x=0,x=-2


Svar #3
29. oktober 2019 af chiladak

Okay tak, men hvor får du 2x fra?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} g({\color{Red} f(x)})=g({\color{Red} x+1}) =({\color{Red} x+1})^2-1 &= 0\\ (x+1)^2 &= 1 \\ x &= \;?\end{align*}


Skriv et svar til: Løs sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.