Matematik

Diagonal - haster

30. oktober 2019 af hjeas - Niveau: B-niveau

Sidder med en opgave, hvor man skal finde længde af en diagonal.
Se link for billede: https://gyazo.com/f5bbe9754cc762837f3ee24fe3ed8ab6


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2019 af PeterValberg

Indsætter lige billedet her, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2019 af PeterValberg

Du kan med fordel forestille dig, at siloen/tanken
er placeret i et 3D-koordinatsystem og således
benytte vektorregning til at finde længden af
de vektorer, der repræsenterer de diagonaler, der er vist

Start med at bestemme koordinatsættene til de, med lilla, markerede punkter
Bestem så koordinaterne til de vektorer, der repræsenterer diagonalerne
Bestem herefter længden af disse vektorer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #3
30. oktober 2019 af hjeas

Det her er min besvarelse, er det korrekt eller hvad? Jeg er stadig forvirret.
sqrt(2.500^2 + 4^2) = 4.716

diagonal := sqrt( 4.716^2.000 + 0.500^2) = 4.743
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2019 af StoreNord

Det har du så sandelig ret i.Skærmbillede fra 2019-10-30 21-18-13.png


Skriv et svar til: Diagonal - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.