Matematik

opgaver

30. oktober 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion er givet ved 

f(x)=4x^3+5*e^x

Bestem den stamfuntion til f, hvis graf som går gennem punktet (0.5)

Folkens hvordan løser man helt dette

Jeg tog det bestemte integrale til f(x) og fik x^4+5*e^x

Hvad gør jeg så herfra?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2019 af AMelev

Nej, du tog ikke det bestemte integral, da du i så fald havde fået et tal.

Du fandt én stamfunktion, og så ved du, at samtlige stamfunktioner hedder F(x) = x4 + 5ex + k

Så indsætter du, idet punktet (0,5) fortæller dig, at F(0) = 5, og løser ligningen mht. k.


Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.