Matematik

Beregn koordinaterne for D

31. oktober 2019 af randombruger132 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven er vedhæftet tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2019 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Gør dette i alle dine tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2019 af mathon

Brug
              Ortogonale vekorers skalarprodukt er lig med nul.
              Parallelle vektorers determinant er lig med nul.


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

Den rette linje der går gennem CD har forskriften y = -2 x +22

Den rette linje der går gennem AD har forskriften y = .5x + 6.5

Særingspunktet mellem de to linjer er punktet D

- 2x +22 = .5 x + 6.5

         -2.5 x = -15.5

               x = 6.2

y = .5 · 6.2 + 6.5 = 9.6

Så D´s koordinater bliver ( x,y) = ( 6.2 , 9.6)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

#3       Retter lige en stavefejl

Den rette linje der går gennem CD har forskriften y = -2 x +22

Den rette linje der går gennem AD har forskriften y = .5x + 6.5

Skæringspunktet mellem de to linjer er punktet D

- 2x +22 = .5 x + 6.5

         -2.5 x = -15.5

               x = 6.2

y = .5 · 6.2 + 6.5 = 9.6

Så D´s koordinater bliver ( x,y) = ( 6.2 , 9.6)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2019 af mathon

eller

                               \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{D=(x,y)}\\\\ \textup{ortogonalitet:}&\begin{pmatrix} x-3\\y-8 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 6-3 \\ 2-8 \end{pmatrix}=0\\\\ &3x-6y+39=0\\\\ &I\textup{:}\quad x-2y=-13\\\\ \textup{parallellitet:}&\begin{vmatrix} x-10 &3-6 \\ y-2 & 8-2 \end{vmatrix}=0\\\\ &3\cdot (2x+y-22 )=0\\\\ &II\textup{:}\quad 2x+y=22\\\\ &x=\frac{\begin{vmatrix} -13 &-2 \\ 22& 1 \end{vmatrix}}{\begin{vmatrix} 1 &-2 \\ 2& 1 \end{vmatrix}}=\frac{-13\cdot 1-22\cdot (-2)}{1\cdot 1-2\cdot (-2)}=\frac{31}{5}=6.2\\\\\\ &y=\frac{\begin{vmatrix} 1 &-13 \\ 2& 22 \end{vmatrix}}{5}=\frac{1\cdot 22-2\cdot (-13)}{5}=\frac{48}{5}=9.6\\\\ &D=(x,y)=(6.2\, ;9.6) \end{array}


Skriv et svar til: Beregn koordinaterne for D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.