Matematik

Gedser i perioden 1900-2008

31. oktober 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave? Er lidt forvirret over hvordan jeg skal gribe den an..

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{rlll} \textup{Andengradsfunktionen}&f(x)=-0.164x^2+18.9x+710&\textup{har maksimum i sit toppunkt}\\\\ \textup{L\o s}&200=-0.164x^2+18.9x+710& x>0 \end{array}


Svar #3
31. oktober 2019 af NW12

Skal jeg have x>0 med i ligningen eller?


Svar #4
31. oktober 2019 af NW12

Hvordan sætter man ligningen ind i CAS i ti-nspire?


Svar #5
31. oktober 2019 af NW12

Ingen responds?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2019 af mathon

               \small \textup{solve}\left ( 200= -.164x^2+18.9x+710,x \right )


Svar #7
01. november 2019 af NW12

Er det rigtigt at min graf skal se sådan ud?


Svar #8
01. november 2019 af NW12

Og min ligning ser sådan ud, er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2019 af mathon

               \small \small \textup{solve}\left ( 200= -.164x^2+18.9x+710,x \right )\mid x>0

               grafen er en parabel, så din graf er ikke rigtig.


Svar #10
01. november 2019 af NW12

Jeg tastede det ind som du skrev og fik det der, hvad har jeg gjort galt? Jeg bruger TI-Nspire

Svar #11
02. november 2019 af NW12

Så hvordan får jeg det rigtige resultat frem?


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. november 2019 af ringstedLC

Du skal lige skrive " | " (knappen ved siden af "Backspace") x > 0, så du kun får en løsning. Husk at x er antal år efter år 1900.

Juster dit vindue, så y-aksen (år 1900) ligger til venstre og zoom ud så toppunktet kan ses.


Svar #13
02. november 2019 af NW12

Nåre okay. Nu har jeg forsøgt igen. Er dette korrekt?


Svar #14
02. november 2019 af NW12

Bilag nr 2


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. november 2019 af ringstedLC

Nej, selvfølgelig ikke, da det positive x i #12 er OK.

Skriv ikke 710 · x, så skulle den være der. Måske skal betingelsen lige indenfor i parentesen.

Længere ud med y-aksen, så du i stedet får den anden rod med. Tilføj eventuelt " | x > 0 ".

Hvis du laver en f2(x) = 200 |x > 0 vil dennes skæring med f1 vise løsningen.


Svar #16
03. november 2019 af NW12

Okay. Takker

Skriv et svar til: Gedser i perioden 1900-2008

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.