Matematik

Ligning med faktorisering

31. oktober 2019 af Kasp12 - Niveau: A-niveau

Hvordan kan følgende ligning løses? Jeg har prøvet mig lidt frem uden held.

x+2=4/x-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2019 af mathon

Multiplicer med (x-1)      x≠1


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{llll} &(x-1)(x+2)=4& x\neq1\\\\ &x^2+x-2=4\\\\ &x^2+x-6=0&\textup{som \textbf{du} l\o ser} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2019 af AMelev

Skal der stå  x+2 = \frac{4}{x}-1, som du skriver, eller x+2 = \frac{4}{x-1}?

x+2 = \frac{4}{x}-1, x ≠ 0. Læg 1 til på begge sider, gang med x på begge sider, skaf 0 på den ene side og løs 2.gradsligningen. 

x+2 = \frac{4}{x-1}, x ≠ -1.  Gang med x -1 på begge sider, reducér, skaf 0 på den ene side og løs 2.gradsligningen.


Skriv et svar til: Ligning med faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.