Matematik

Ifølge dagbladet MetroXpress den 2. oktober 2017 bruger hver femte cyklist mobiltelefonen, mens de cykler. Der udvælges 40 cyklister. Den stokastiske variabel X angiver, hvor mange af disse 40 der br

10. november 2019 af Barbie1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved denne opgave og håber derfor at der er nogen der kan hjælp. Har vedlagt et billede af opgavebeskrivelsen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2019 af janhaa

\mu = 40*0,2=8\\ \sigma=\sqrt{6,4}=2,53\\ P(x\geq 13)=1-G(\frac{13-8}{2,53})=...\\ etc


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2019 af AMelev


Denne opgave ligner meget din anden opgave https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1920983, men her er der ikke tale om en tosidet test.

X = antal, der bruger mobil, mens de cykler

a) X ~ b(40,20%)
Beregn P(X ≥ 13) enten direkte, hvis dit CAS-værktøj kan det, eller som
P(X ≥ 13) = 1 - P(X < 13) = 1 - P(X ≤ 12)

b) Nulhypotese H0: p ≥ 20%, X ~ b(40,20%)
Alternativ hypotese H1: p < 10%
Venstresidet test, da små testværdier er kritiske for H0.

Kan du selv resten, når du bruger erfaringen fra den anden opgave? Ellers skriv igen.
Hvilket CAS-værktøj bruger du?


Skriv et svar til: Ifølge dagbladet MetroXpress den 2. oktober 2017 bruger hver femte cyklist mobiltelefonen, mens de cykler. Der udvælges 40 cyklister. Den stokastiske variabel X angiver, hvor mange af disse 40 der br

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.