Matematik

En gruppe elever ønsker at undersøge nulhypotesen ”10% af verdens befolkning er venstrehåndede”. Der undersøges en stikprøve på 179 personer. Det antages, at antallet af venstrehåndende i stikprøven e

10. november 2019 af Barbie1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder fast i denne opgave. Har vedlagt et billede af selve opgavebeskrivelsen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2019 af AMelev

                 

X = antal venstrehåndede, p = P(venstrehåndet)
Nulhypotese H0: p = 10%, X ~ b(179)
Alternativ hypotese H1: p ≠ 10%
Tosidet test med 2½% til hver side, da både små og store testværdier er kritiske for H0.

Teststørrelse j = 20.
Undersøg, om P(X ≤ 20) < 2½% eller P(X≥ 20) < 2½%. Hvis ikke ligger 20 i acceptmængden, og H0 må accepteres på 5% signifikansniveau.
Hvis en af delene gælder, ligger 20 i den kritiske mængde (til højre eller til venstrre), og nulhypotesen må forkastes.

Alternativt kan du bestemme de kritiske værdier til højre og venste, og derudfra bestemme den kritiske mængde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2019 af AMelev

Der var lige smuttet de 10% 

#1
Nulhypotese H0: p = 10%, X ~ b(179,10%)

Skriv et svar til: En gruppe elever ønsker at undersøge nulhypotesen ”10% af verdens befolkning er venstrehåndede”. Der undersøges en stikprøve på 179 personer. Det antages, at antallet af venstrehåndende i stikprøven e

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.