Matematik

Kan man reducere en uægtebrøk????

10. november 2019 af Annonymbruger (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan man reducere en uægtebrøk???? Hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2019 af ringstedLC

Ja, hvis den kan forkortes. Det gøres på samme måde som ved ægte brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2019 af mathon

En uægte brøk kan omskrives til blandet tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2019 af PeterValberg

I forlængelse af #2

for eksempel:

\frac{11}{7}=\frac{7+4}{7}=\frac77+\frac47=1+\frac47=1\frac47

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Kan man reducere en uægtebrøk????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.