Matematik

Matematik.

12. november 2019 af Natasha778 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg er ikke så god til matematik, og sidder fast ved det her spørgsmål

Mia blander saftevand.

Hun bruger 1 del saft og 2 dele vand.

Hvor mange liter saft bruger Mia for at fremstille 0,75 li


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis man blander 1 del saft med 2 dele vand, så har man 3 dele færdigblandet saft. Saften udgør altså 1/3 af den færdige blanding.

Så til 0,75 L færdigblandet saft skal hun altså bruge 1/3 * 0,75 L = 0,25 L saft.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2019 af oppenede

Kald rumfanget af saft der skal bruges for x. Da er rumfanget af vand der skal bruges 2x. I alt skal rumfanget være 0.75.

Dvs. der gælder
x + 2x = 0.75

Ved at isolere x får du svaret, da x er rumfanget af saft der skal bruges.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} &\textup{til 3 }&\textup{dele saft bruges} &\textup{1 del saft og }&\textup{2 dele vand}\\\\ &\textup{til }\frac{3}{4}&\textup{L saft bruges}&\frac{1}{4}\textup{ L saft og}&\frac{2}{4}\textup{ L vand}\\\\ \textup{hvilket udtrykkes}&\textup{til }\frac{3}{4}&\textup{L saft bruges}&\frac{1}{4}\textup{ L saft og}&\frac{1}{2}\textup{ L vand} \end{array}


Skriv et svar til: Matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.