Matematik

Tangentligning med hældning -2

13. november 2019 af gamerenn - Niveau: B-niveau

Hej, jeg kan ikke finde ud af at løse opgave b i følgende opgave. Er der en, som kan hjælpe?

Det er forresten med hjælpemidler, bruger geogebra

Vedhæftet fil: mat b.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2019 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llll} &f(x)=64x^2(1-x)^6&0\leq x\leq 1.5\\\\ &f{}'(x)=128\cdot x\cdot (x-1)^5\cdot (4x-1)\\\\ &f{}''(x)=128(x-)^4(28x^2-14x+1)\\\\ &f{\, }'(x)=0&\textup{for }x=\left\{\begin{array}{lll} 0\\\frac{1}{4}\\1 \end{array}\right.\\\\ &f{\, }''(x)=0&\textup{for }x=\left\{\begin{array}{lll} \frac{7-\sqrt{21}}{28}\\\\ \frac{7+\sqrt{21}}{28}\\\\1 \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2019 af mathon

                 \small \small \small \begin{array}{llll} &f(x)=64x^2(1-x)^6&0\leq x\leq 1.5\\\\ &f{}'(x)=128\cdot x\cdot (x-1)^5\cdot (4x-1)\\\\ &f{}''(x)=128(x-1)^4(28x^2-14x+1)\\\\ &f{\, }'(x)=0&\textup{for }x=\left\{\begin{array}{lll} 0\\\frac{1}{4}\\1 \end{array}\right.\\\\ &f{\, }''(x)=0&\textup{for }x=\left\{\begin{array}{lll} \frac{7-\sqrt{21}}{28} \approx 0.086\\\\ \frac{7+\sqrt{21}}{28}\approx 0.414\\\\1 \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{llll} &f{\, }'(x)=-2\textup{ for } x=\left\{\begin{array}{c} -0.013824\\ 0.343059\\\frac{1}{2} \end{array}\right.\end{array}

\small \begin{array}{llll} &f{\, }'(x)=-2\textup{ for } x=\left\{\begin{array}{c} -0.013824\\ 0.343059\\\frac{1}{2} \end{array}\right.\\\\ \textup{nemmeste tangent:}&y=-2\left (x- \frac{1}{2} \right )+f\left ( \frac{1}{2} \right )\\\\ &y=-2x+\frac{5}{4} \end{array}


Skriv et svar til: Tangentligning med hældning -2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.