Matematik

Ligninger

13. november 2019 af Hejmeddig12344444 - Niveau: 8. klasse

Hej SP. 

Jeg tænkte om i kunne hjælpe mig med disse to ligninger, og komme med en matematisk forklaring, dvs. ikke kun et svar, det skal forklares.

Check PDF

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2019 af MandenMedMangeHatte

Isolér x i begge ligninger.

Svar #2
13. november 2019 af Hejmeddig12344444

#1 Isolér x i begge ligninger.

Ja, det ved jeg sku' godt. Men kan ikke få det til at sammenhænge. 

Jeg mangler også hjælp til denne her!

(Check pdf)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{llll} d)&\frac{1}{4}x+3=x&\textup{subtraher }\frac{1}{4}x\\\\ &3=\frac{3}{4}x&\textup{multiplicer med }\frac{4}{3}\\\\ &4=x\\\\\\ e)&-\frac{3}{4}x+5=0&\textup{multiplicer med 4}\\\\ &-3x+20=0&\textup{adder 3x}\\\\ &20=3x&\textup{divider med 3}\\\\ &\frac{20}{3}=x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llll} &25y+15-16y=7y+\frac{3}{2}y-9&\textup{reducer begge sider}\\\\ & 9y+15=\frac{17}{2}y-9&\textup{multiplicer med 2}\\\\ &18y+30=17y-18&\textup{subtraher 17y}\\\\ &y+30=-18&\textup{subtraher 30}\\\\ &y=-48 \end{array}


Svar #5
13. november 2019 af Hejmeddig12344444

#4

                       \small \small \begin{array}{llll} &25y+15-16y=7y+\frac{3}{2}y-9&\textup{reducer begge sider}\\\\ & 9y+15=\frac{17}{2}y-9&\textup{multiplicer med 2}\\\\ &18y+30=17y-18&\textup{subtraher 17y}\\\\ &y+30=-18&\textup{subtraher 30}\\\\ &y=-48 \end{array}

Jo tak, men kan du ikke gøre det på en måde, hvor man ikke "vægter" det, dvs. hver gang man ganger, skal man gange alle led, da jeg selv har lært den anden brugbare måde, hvor man bare ganger brøken osv. Håber du ville forklare det, da jeg ikke er så meget for den måde du har brugt!

Men tusind tak for hjælpen Mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2019 af StoreNord

For at bortskaffe en brøk er man da nødt til at gange den med nævneren;
og så skal man gange med 2 i alle led på begge sider.
I denne opgave kunne man forkorte den til et decimal-tal, men det ville vel ikke gøre opgaven nemmere.
Jeg forstår ikke, hvad du mener med at "vægte"?


Svar #7
14. november 2019 af Hejmeddig12344444

#6

For at bortskaffe en brøk er man da nødt til at gange den med nævneren;
og så skal man gange med 2 i alle led på begge sider.
I denne opgave kunne man forkorte den til et decimal-tal, men det ville vel ikke gøre opgaven nemmere.
Jeg forstår ikke, hvad du mener med at "vægte"?

Ja, det eneste jeg ikke forstod var det med 1 1/2, hvor man jo bare kunne ændre den til 3/2, det havde jeg sgu helt glemt. Når det så bliver til en brøk, forstår jeg det ;)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.