Matematik

Bestem differentialkvotienten for følgende funktioner

16. november 2019 af Mads256 - Niveau: A-niveau

Jeg mangler lige lidt hjæp med at komme igang med det her. Jeg har nogle funktioner, og jeg skal finde differentialkvotienten for dem, men hvis jeg lige måske kan få hjælp til den første for at komme igang. Jeg ved nemlig ikke hvilken metode/udregning jeg skal anvende. De er på den vedhæftede fil. 

Vedhæftet fil: MatFunktioner.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2019 af Soeffi

#0.

Du skal bruge formlerne: (xa)' = axa-1 og \sqrt[c]{x^b}=x^{\tfrac{b}{c}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2019 af janhaa

ex:\\ f = x^{1/3}\\ \\f ' = \frac{1}{3}x^{-2/3}\\


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2019 af mathon

                                     \begin{array}{lccccc} &\textbf{funktion}&&&&\textbf{afledet funktion}\\ &\frac{-6}{x^5}&&&&\frac{30}{x^6}\\\\ &\sqrt[3]{x}&&&&\frac{1}{3\cdot \sqrt[3]{x^2}}\\\\ &\sqrt[5]{x^2}&&&&\frac{2}{5\cdot \sqrt[5]{x^3}}\\\\ &\frac{3}{\sqrt[3]{x}}&&&&\frac{-1}{x\cdot \sqrt[3]{x}}\\\\ &\frac{4}{\sqrt[3]{x^5}}&&&&\frac{-20}{3x^2\cdot \sqrt[3]{x^2}} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem differentialkvotienten for følgende funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.