Matematik

Sandsynlighed hjælp til b

18. november 2019 af MarkRasm - Niveau: B-niveau

Er det rigtigt jeg skal regne P(X<=11)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2019 af janhaa

a)

P(X=8)=\binom{20}{8}*(\frac{18}{37})^8*(\frac{19}{37})^{12}

b) P(X > 11)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Det må være P(X >= 11).


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2019 af Mathias7878

Anvend følgende, hvor n = antalsparameter, p = 18/37 og r = antallet af succeser. 

P(X=8) = \frac{n!}{r!\cdot (n-r)!}\cdot p^r\cdot (1-p)^{n-1} = \frac{20!}{8!\cdot (20-8)!}\cdot \frac {18}{37}^8\cdot (1-\frac{18}{37})^{20-8} =

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2019 af peter lind

#2 Du mangler at sætte 37 i 8. potens. Slå hellere op i dit CAS værktøj


Svar #5
18. november 2019 af MarkRasm

Jeg har hørt nogen sige det er P(X<=11) men andre sige P(X>11) osv. Er ret forvirret over det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2019 af peter lind

Der står mere end halvdelen, så det skal være > 11 såfrem P(X<= 11) < 0,5 og P(X<12) >= 0,5


Skriv et svar til: Sandsynlighed hjælp til b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.