Matematik

MÅLSTOKSFORHOLD - HJÆLP!!!! MATEMATIK SPG OG GEOGRAFI

19. november 2019 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

HEJ!:)

Okay så

1:95.000.000 

Linje a-b= 15 cm 

Hvor lang er den ca. i km?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2019 af ab015 (Slettet)

1 cm i tegningen er 95 000 000 cm i virkeligheden.

Det står normalt som:

Tegning : Virkelighed (Tegning i forhold til Virkeligheden)

og 

Begge sider er har den samme tegn ( fx 1 cm : 95 000 000 cm) 

95 000 000 cm = 95 000 0 m (1 m = 100 cm)

95 000 0 m = 950 km (1 km = 1000 m)

Hvis 1 cm i tegningen står for 950 km i virkeligheden, hvad er 15 cm i virkeligheden?


Svar #2
19. november 2019 af annonym368 (Slettet)

#1

1 cm i tegningen er 95 000 000 cm i virkeligheden.

Det står normalt som:

Tegning : Virkelighed (Tegning i forhold til Virkeligheden)

og 

Begge sider er har den samme tegn ( fx 1 cm : 95 000 000 cm) 

95 000 000 cm = 95 000 0 m (1 m = 100 cm)

95 000 0 m = 950 km (1 km = 1000 m)

Hvis 1 cm i tegningen står for 950 km i virkeligheden, hvad er 15 cm i virkeligheden?

skal jeg så gange 950*15?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2019 af ab015 (Slettet)

Ja.

950*15= 14250

15 cm i tegningen står for 14 250 km i virkeligheden eller 1.425.000.000 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2019 af ab015 (Slettet)

Du kan altid gange 95 000 000 med 15 til at finde ud af, hvor mange cm det er i virkeligheden også omdanne det til km. For at ikke gør det besværligt, bare skriv tegnene, så 1 cm : 950 km eller 1 cm : 95 000 000 cm eller sådan noget...


Skriv et svar til: MÅLSTOKSFORHOLD - HJÆLP!!!! MATEMATIK SPG OG GEOGRAFI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.