Fysik

Kosmologi - Hubbles lov

21. november 2019 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

ØVELSE 3.2.1 AFSTANDEN TIL EN FJERN GALAKSE 

I øvelse 3.1.2 beregnede vi farten af 'Fjern galakse' på figur 3.1.2.

a) Beregn vha. Hubbles lov galaksens afstand fra os.


b) Hvor længe er det siden, galaksen udsendte det lys, som vi ser i dag? 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I en tidligere opgave havde jeg regnet, at farten af "fjern galaksen" var 1,5*107 m/s

I den opgave skal jeg beregne galaksens afstand fra os vha. Hubbles lov, og jeg ved at Hubbles lov er givet ved: 

v = H0 * r 

Også kan man isolere r, ved at dividere med H0 på begge siger at lighedstegnet. 

r = v/H

Og jeg ved at H= (22 km/s)/Mly

Problemet et bare, at svaret i a)'eren skal give = 7,1 · 102 Mly, og i b)´eren = Ca. 710 millioner år.

Men når jeg indsætter mine værdier ind, så får jeg noget helt andet. 

Er der en venlig sjæl derude, som kan hjælpe mig med at komme evt. forklare mig, hvordan jeg skal gøre ved at indsætter værdierne ind i en formel.

Jeg takker på forhånd!


Skriv et svar til: Kosmologi - Hubbles lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.