Matematik

funktions forskrift for omsætning

21. november 2019 af Maleneth78 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brug for hjælp..

En vare koster på en messe 888 kr, og virksomheden betaler 459 i VE. Messen koster 58.000 at deltage i.

Hvordan bestemmer jeg funktionsforskriften for omsætningen og funktionsforskriften for messe-omkostningerne?

Kan I hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af AMelev

Væn dig til at lægge et billede af opgaveformuleringen op. Risikoen for fejl og mangler er alt for stor, når opgaven skrives af.


Svar #2
21. november 2019 af Maleneth78

Hej igen,
Selve opgaven skulle gerne være vedhæftet..
Håber I kan hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2019 af AMelev

                                      
Sæt afsætningen (antal solgte enheder) til x.
a) Omsætningen f(x) er antal solgte enheder gange stk.pris, så f(x) = .....

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Svar #4
21. november 2019 af Maleneth78

Ok. Tak for det.
Er b) ikke lidt af det samme så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2019 af AMelev

#4 Omkostninger indkøbspris for de x boremaskiner plus messeafgift.


Svar #6
21. november 2019 af Maleneth78

Tusind tak for hjælpen:-).

Svar #7
22. november 2019 af Maleneth78

Nu har jeg prøvet, men kan simpelthen ikke få det til at passe.. hedder det R(x)= x+888 og f(×)= 459x+58000? Jeg kan ikke finde ud SF det, og det ser forkert ud i koordinatsystemet..
Jeg har virkelig brug for hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2019 af AMelev

I R(x) har du skrevet + i stedet for ·.

Når du får 888 kr. pr. stk. og sælger x stk, inkasserer du i alt 888·x kr.


Svar #9
22. november 2019 af Maleneth78

Er den anden funktion så rigtig? Jeg er virkelig fortabt lige nu..

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. november 2019 af AMelev

Ja, omsætningen er R(x) = 888x og omkostningerne er f(×) = 459x + 58000.
                                                          

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Svar #11
22. november 2019 af Maleneth78

Du en engel

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. november 2019 af AMelev

#11 Du en engel

Så tror jeg, jeg vil være julengel her i december. :)


Skriv et svar til: funktions forskrift for omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.