Matematik

Løs ligningen f'(x)=0

24. november 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj! Nogen som kan hjælpe med denne her opgave? Jeg skal løse opgaven i CAS-værktøjet TI-Nsprire:). 

Tak på forhånd. Vil meget gerne have vist hvordan man plotter det ind i TI-Nspire. 

Vedhæftet fil: ihbfjksndalæwpkoejihu.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2019 af mathon

          \small \textup{Define} f(x)=(x^2+2x-2)\cdot e^{-x}

          \small \textup{Define } g(x)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}f(x)

          \small \small \textup{solve } (g(x)=0,x)


Svar #3
24. november 2019 af NW12

Er dette korrekt? Og hvordan løser jeg opgave b?

Vedhæftet fil:fhfkkfff.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2019 af mathon

               Du må have tastet noget galt!

eller
               glemt at slette gamle konstanter/variable.


Svar #5
24. november 2019 af NW12

Nej, har slettet det hele og tastet alt rigtigt ind? Hvad har jeg gjort galt, kan du se det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2019 af mathon

                  \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{ved n\ae rmere}&\textup{eftersyn er der \textbf{ikke} noget "galt"}\\\\\textup{Da } \ln(e)=1&\textup{st\aa r der}\\\\ &x=\left\{\begin{matrix} -2\\2 \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #8
24. november 2019 af NW12

Så hvis jeg bare sætter 1 ind i ln. Så det lyder sådan her: ln (1), får jeg så tallene ud i stedet for det her? Og hvordan løste man opgave b?

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2019 af mathon

       \small \ln(e)=1

tryk
         < ctrl >  efterfulgt af  < enter >


Skriv et svar til: Løs ligningen f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.