Matematik

Argumenter for, at punkterne (6,0.159), (10,0.5) og (14,0.977) ligger på grafen for F.

24. november 2019 af Saadjama - Niveau: A-niveau

En stokastisk variabel X er normalfordelt X ∼ N(10,2), og f er fordelingsfunk- tionen for X.

a)  Argumenter for, at punkterne (6,0.159), (10,0.5) og (14,0.977) ligger på grafen for F.

b)  Skitser grafen for F.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2019 af SuneChr

Vi har
μ = 10   og    σ = 2
Fordelingsfunktionen F(x0) angiver den kumulerede sandsynlighed fra  -\infty til x0.
F(μ) = 0,50 for alle fordelingsfunktioner.  x = μ deler tæthedsfunktionen φ(x) i to symmetriske halvdele.
x = 6  og  x = 14    ligger begge  2σ fra μ.
Verificér, at        F(μ - 2σ) = 0,159   og       F(μ + 2σ) = 0,977
Er du sikker på, om punkterne er angivet rigtigt?  


Svar #2
24. november 2019 af Saadjama

ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2020 af Jakob5544 (Slettet)

Punkterne er vist ikke rigtige. De skulle være således: (8,0.159) og (14,0.977).

(8 istedet for 6)


Skriv et svar til: Argumenter for, at punkterne (6,0.159), (10,0.5) og (14,0.977) ligger på grafen for F.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.