Matematik

Cirkler

25. november 2019 af Chickennug (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan løser jeg de her to opgaver?

Hvor stor er radius i en cirkel, hvis omkredsen er 368 cm?

Hvor stor er radius i en cirkel, hvis arealet er 368 cm2?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2019 af AMelev

Find formlerne for omkreds og areal af cirkler. Indsæt oplysning og løs ligning.
Diameter = 2·radius.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2019 af StoreNord

Forholdet mellem omkreds og diameter er Pi.
                                                                       \frac{O}{D}=\pi= ca \: \: 3.14


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2019 af mathmadesimple (Slettet)

Dvs for omkredsen til radius har du
\frac{368}{2\cdot3.14}=58.6cm

Og for arealet til radius har du

\sqrt\frac{368}{3.14}=10.8cm

Tjek min twitch stream for en dybere forklaring


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. november 2019 af AMelev

#3 Det dur ikke, at du kun har enheder på den ene side af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2019 af mathmadesimple (Slettet)

Kære AMelev. Det er ikke meningen at jeg skal løse 110% af opgaven for herr. Chickennug. Han bør sagtens kunne sætte enheder ind øvrige steder eller helt undlade dem.


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Nej, det er ikke meningen, at du skal løse opgaven for ham. Det er meningen, at du skal give ham et tip, så han selv kan løse den. Det lærer han mest af. Det tip, du giver, skal så vidt muligt være fejlfrit.


Skriv et svar til: Cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.