Matematik

matematik! HJÆLP

26. november 2019 af bella0404 - Niveau: 8. klasse

   

En tennisketsjer kan købes på udsalg til 700 kr. Rabatten er 300 kr.

hvad er normal prisen?

 Hvor mange procent er ketsjeren billigere på udsalg end til normalpris?  
 Et rør med fire tennisbolde koster 112 kr. Hvad koster en bold?  kr.
 Tre rør tennisbolde kan købes for 300 kr. Hvor stor er rabatten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2019 af Moderatoren

Beskriv hvad du har problemer med. Dit problem er måske at forstå opgaveformuleringen?

1. Prisen er 700 kr. Før kostede den 300 kr. mere. 

2. Kig på det som du har lært om procentregning.

3. 4 bolde koster 112 kr. Hvad koster 1?

4. Hvad koster 3 rør hvis du skal købe dem enkeltvis?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2019 af thelma333 (Slettet)

.

Svar #3
26. november 2019 af bella0404

nejj


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2019 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllr} \textup{ketsjerrabat:}&\frac{300}{1000}\cdot 100\%&=&30.0\%\\\\ \textup{boldrabat:}&\frac{3\cdot 112-300}{3\cdot 112}\cdot 100\%&=&10.7\% \end{array}


Skriv et svar til: matematik! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.