Matematik

Matematik hjælp.

29. november 2019 af Jakob012 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej.

En mursten har længden 22,8 cm , bredden 10,8 og højden 5,4 cm på figur 1 .

Fotografi af murstenen har en bredte 2,7 og en længde på 5,7  dvs Målestoksforholdet er 1 : 4 .

Murstenene vejer 2,3 kg.

Figur 2. Mursten med 3 huller

figur 2 er vist i samme målstoksforhold som fotografiet af murstenen ( 1: 4 )

hullets Diamater i figur 2 , er 1 cm . Dvs 4 cm i virkeligheden.

jeg skal finde ud af hvor meget murstenen vejer med huller? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Fnd rumfanget af murstenen og af hullerne. Vægten af det, der er fjernet for at lave hullerne er vægten af murstenen gange rumfanget af hullerne divideret med rumfanget af murstenen.


Svar #2
29. november 2019 af Jakob012 (Slettet)

Kan du forklare det med tal i stedet? haha


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke så nemt, for jeg mangler ét af tallene. Jeg tror, jeg ved, hvad det er, men jeg er ikke sikker.

Rumfanget af murstenen uden huller: Vmu = L*B*H

Rumfanget af ét hul Vh = hπ*D2/4.

Rumfanget af murstenen med huller: Vmm = Vmu -3*Vh.

Massen af murstenen uden huller mu.

Massen af murstenen med huller mm = mu*Vmm/Vmu.

Indsæt tallene og udfør udregningerne.

Det, jeg ikke ved er og h=H eller h=B, altså hvilken vej hullerne går.


Svar #4
29. november 2019 af Jakob012 (Slettet)

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2019 af AMelev

Væn dig til at lægge et billede af opgaveformuleringen op. Risikoen for fejl og mangler er alt for stor, når opgaven skrives af.
Hvilken hultype er det? Cylinder eller?

Du skal beregne rumfanget af murstenen.
Så skal du beregne rumfanget af hullerne.
Så skal du beregne hvor stor brøkdel hullerne udgør af stenens rumfang, og hvor stor en brøkdel af stenen, der så er tilbage.
Så kan du beregne vægten af den tilbageværende sten.
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2019 af Soeffi


Skriv et svar til: Matematik hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.