Fysik
Bestem farten v
En der kan hjælpe mig med opg 7?
Hvordan skal jeg finde farten og har masse en indflydelse på farten?
https://prnt.sc/q4cd6w
Svar #3
30. november 2019 af hboy2002
Og har massen en indflydelse på farten, det må den da have tænker jeg
Svar #5
30. november 2019 af Eksperimentalfysikeren
Ekin = ½mv2 og Epot = mgh
½mv2 = mgh
Massen forkortes ud og der ganges på begge sider af ligheds tegnet med 2:
v2 = 2gh
Kvadratroden uddrages på begge sider af lighedstegnet og finde ligningen i #1.
Svar #7
30. november 2019 af ringstedLC
#6
Er ikke helt med på massen
Når et legeme er hævet en højde h over jorden, har det en potentiel energi Epot som, når det slippes, bliver til kinetisk energi Ekin:
Prøv at indsætte en masse på fx 2 kg og derefter 4 kg og bestem vh i begge tilfælde.
PS. Vedhæft et billede af opgaven i stedet for denne type link.
Skriv et svar til: Bestem farten v
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
