Matematik

Matematik aflevering

01. december 2019 af Maria1306aabenraa - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en som kan hjælpe mig med denne opgave? Forstår ikke hvad jeg skal ved punkt a,b og c. 

Opgaven: 

Et andengradspolynomie har formen p(x)=a*(x-x1)(x-x2)

Grafen for et andengradspolynomie skærer x-aksen i (-6,0) samt i (4,0) 

a) Bestem x1og x2

Y- aksen skæres i (0,-12)

b) Bestem a

c) Skriv forskriften for polynomiet på formen p(x)=ax2+bx+c 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2019 af Anders521

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2019 af StoreNord

a) Bestem x1og x2
    x1=-6                     x2=4


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2019 af janhaa

b)

P(0)=-24a=-12\\ a=1/2\\ c)\\ p(x)=\frac{x^2}{2}+x-12


Svar #4
01. december 2019 af Maria1306aabenraa

Svar #3 Hvordan har du fundet ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2019 af StoreNord

x1=-6                     x2=4
p(x)=a(x+6((x-4)
p(0)=a(0+6)(0-4)=-12     =>   a=?
 


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.