Fysik

Tryk

03. december 2019 af laudtu (Slettet) - Niveau: B-niveau

På en dykkerklokke er er der monteret et rundt vindue, der har diameter D.

Dykkerklokken er beregnet til at dykke i havvand til en maksimal dybde på 200 m.

Trykket ved overfladen er p0

a) Beregn det absolutte tryk ved dybden 200 m.

Data:

ρhavvand = 1030 kg/m3

p0 = 1,01 * 105 Pa

D = 28,0 cm

g = 9,82 m/s

- Nogle der kan henvise mig til hvilken formel jeg skal anvende? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Det nemme svar er, prøv kig i din lærebog 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2019 af Larsdk4 (Slettet)

test


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2019 af janhaa

p=p_o+\rho g h

h: dybde


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllr} \textup{tryk i dybden 200\; m}&p=h\cdot \rho \cdot g+p_0\\\\ &p=\left ( 200\; m \right )\cdot \left ( 1030\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9.82\; \frac{N}{kg} \right )=2.02292\cdot 10^6\; Pa&=&2.02292\; MPa \\\\ \textup{kraft udefra p\aa \ vinduet:}&F=\left ( 2.02292\cdot 10^6\; \frac{N}{m^2} \right )\cdot \left ( \frac{\pi }{4} \cdot (0.28\; m)^2\right )=124562\; N&=&124.562\; kN \end{array}


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.