Fysik

Hej - Jeg er igang lige nu med denne opgave som jeg ikke ved hvordan skal besvares. Håber nogen er friske på at hjælpe.

03. december 2019 af Oskar2019 - Niveau: B-niveau

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{potentiel tyngdeenergi:}&E_{pot}^{kugle}=m\cdot g\cdot h=\left (0.028\; kg \right )\cdot \left (9.82\; \frac{N}{kg} \right )\cdot \left (18\; m \right )=4.95\; J\\\\ b)&\textup{energioverf\o rsel:}&E_{pot}^{fjeder}\rightarrow E_{pot}^{kugle}\\\\ &&\frac{1}{2}\cdot k\cdot y^2=4.94928\; J \\\\ &&\frac{1}{2}\cdot k\cdot (0.08\; m)^2=4.94928\; J\\\\ &&k=\frac{2\cdot\left ( 4.94928\; N\cdot m \right )}{0.0064\; m^2}=1546.65\; \frac{N}{m}\\\\ c)&\textup{kuglehastighed:}&E_{pot}^{fjeder}\rightarrow E_{kin}^{kugle}\\\\ &&4.94928\; \frac{kg\cdot m^2}{s^2}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2\\\\ &&4.94928\; \frac{kg\cdot m^2}{s^2}=\frac{1}{2}\cdot (0.028\; kg)\cdot v^2\\\\ &&v=\sqrt{\frac{2\cdot \left (4.94928\; \frac{kg\cdot m^2}{s^2} \right )}{0.028\; kg}}=18.8\; \frac{m}{s} \end{array}


Skriv et svar til: Hej - Jeg er igang lige nu med denne opgave som jeg ikke ved hvordan skal besvares. Håber nogen er friske på at hjælpe.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.