Matematik

Opgave om vektor

04. december 2019 af Mille9032 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har virkeligt brug for hjælp til en opgave som omhadler vektor. 

Opgaven er i den vedhæfte fil.

Håber at der er nogle som kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2019 af Mathias7878

a) Ortgonalitet kræver, at 

a\cdot b = 0

b) Parallelitet kræver, at

\det(a,b) = 0

- - -

 

 


Svar #2
04. december 2019 af Mille9032

#1

a) Ortgonalitet kræver, at 

a\cdot b = 0

b) Parallelitet kræver, at

\det(a,b) = 0

Tak, men er det bare det man skal forklar?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2019 af Mathias7878

Ud fra hvad jeg skrev i #1, så kan du jo finde værdien af t ved at løse de to ligninger. 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. december 2019 af janhaa

\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=(5,t)\cdot (2,7)=0\\ 10+7t=0\\ 7t=-10\\ t=-10/7


Svar #5
04. december 2019 af Mille9032

#4

\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=(5,t)\cdot (2,7)=0\\ 10+7t=0\\ 7t=-10\\ t=-10/7

Tusind tak. Kan du måske også hjælpe mig med b'er. Vil bare lige se om jeg får det samme svar som du gør: )


Svar #6
04. december 2019 af Mille9032

#3

Ud fra hvad jeg skrev i #1, så kan du jo finde værdien af t ved at løse de to ligninger. 

Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. december 2019 af janhaa

\begin{vmatrix} 5 & 2 \\ t & 7 \end{vmatrix}=0\\ \\ 5*7-2t=0\\ 35=2t\\ t=35/2


Skriv et svar til: Opgave om vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.