Matematik

Ligning for tangent

06. december 2019 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2019 af Anders521

#0 Der står, at du skal bruge et CAS-værktøj, f.eks. TI-Nspire, Maple eller Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2019 af peter lind

se formel 130 side 24 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2019 af janhaa

Manuelt: P=(2,1) og f ' (2) = 2

tangent:

y - 1 = f ' (2)*(x-2)

y = 1 + 2(x-2)

y = 2x - 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{manuelt:}\\&f{\, }'(x)=&\frac{(4x^3-3x^2)(x^2+4)-(x^4-x^3)\cdot 2x}{(x^2+4)^2} \\\\\\ & f{\, }'(2)=&\frac{(4\cdot 2^3-3\cdot 2^2)(2^2+4)-(2^4-2^3)\cdot 2\cdot 2}{(2^2+4)^2}=\\\\&&\frac{20\cdot 8-8\cdot 4}{8\cdot 8}=\frac{20-4}{8}=\frac{16}{8}=2\\\\\\\\& f(2)=&\frac{2^4-2^3}{2^2+4}=\frac{16-8}{4+4}=\frac{8}{8}=1\\\\\textup{linjeelement:}&&(2,1;2)\end{array}


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.