Matematik

Bestem rødderne?

08. december 2019 af Sophu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med vedhæftede opgave hvor man skal finde de 5 rødder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2019 af janhaa

P(x) = 0

x(x+4)=0

og

x^2-x-2=0\\ (x+1)(x-2)=0

og

x-3=0


Svar #2
08. december 2019 af Sophu (Slettet)

Er ikke helt sikker på at jeg forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2019 af Anders521

#2

Årsagen til at der skrives ligningen P(x) = 0 i  1. linje i #1. er fordi vi ønsker at bestemme rødderne. SP-hjælperen janhaa bruger derefter en metode ved navn nulreglen adskillige gange fremfor at gange udtrykket

                                                                  (x2 + 4x)·(x2-x-2)·(x-3)

  ud. I #1 får du så nogle mellemregninger, men hvor svaret, (dvs. rødderne) overlades til dig.


Svar #4
08. december 2019 af Sophu (Slettet)

Nårh tak :)


Skriv et svar til: Bestem rødderne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.