Fysik

Hvor meget vanddamp dannes der?

11. december 2019 af chiladak - Niveau: A-niveau

Jeg har udregnet den afsatte energi til at være 5,441*109J, jeg ved dog ikke hvordan jeg skal vurdere vandampens masse der dannes
Jeg går ud fra at jeg skal benytte denne formel:
m = E/(c*Δt)
Jeg kender dog ikke temperaturændringen, og er c=vands varmekapacitet
 

Håber nogen kan hjælpe:)) obs, billede er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2019 af mathon


Svar #2
11. december 2019 af chiladak

Var det en løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2019 af mathon

        \small \begin{array}{lllll}a)&\textup{sp\ae ndingsfald:} &U=\left (0.68\cdot 10^6\; \Omega \right )\cdot \left ( 12\cdot 10^3\; A \right )=8.16\cdot 10^9\;V =8.16\; GV \\\\b)&\textup{afsat energi:}&E_{el} =U\cdot I\cdot t=\left (8.16\cdot 10^9\; \frac{J}{As} \right )\cdot \left ( 12\cdot 10^3\; A \right ) \cdot \left (55\cdot 10^{-6}\; s \right ) = 5.3856\cdot 10^6\; J \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2019 af mathon

Vandet skal opvarmes fra ca. 20°C til 100°C og derefter fordampes. 


Svar #5
11. december 2019 af chiladak

Okay jeg tror stadig ikke helt jeg forstår, for hvad gør jeg så med resultatet for den afsatte energi? Jeg mangler jo stadig at finde massen af vanddampen?


Svar #6
11. december 2019 af chiladak

Altså opg b) sidste del


Svar #7
11. december 2019 af chiladak

Ah jeg har lavet den nu!


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2019 af mathon

        \small \small \small \begin{array}{lllll}b)&\textup{fortsat:}&\textup{Energi til opvarmning}\\&&\textup{og fordampning af vand:}&E_{vand}=0.15\cdot \left ( 5.3856\cdot 10^\mathbf{{\color{Red} 8}}\; J \right )=8.0787\cdot 10^7\; J\\\\&&&m\cdot (4.182\; \frac{kJ}{kg\cdot C})\cdot ((100-20)\; C)+m\cdot \left ( 2260\; \frac{kJ}{kg} \right )=8.0787\cdot 10^4\; kJ\\\\&&&m\cdot \left (4.182\; \frac{kJ}{kg\cdot C})\cdot (80\; C) +\left ( 2260\; \frac{kJ}{kg} \right ) \right )=8.0787\cdot 10^4\; kJ\\\\&&&m\cdot \left ( 2594.88\; \frac{kJ}{kg} \right )=8.0787\cdot 10^4\; kJ\\\\&&&m=\frac{8.0787\cdot 10^4\; kJ}{ 2594.88\; \frac{kJ}{kg}}\\\\&&&m=31\; kg \\\\\\&&\textup{Vurderingen er ca. 30 kg vand.}\end{array}


Skriv et svar til: Hvor meget vanddamp dannes der?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.