Fysik

det skrå kast, hvor v0 har en bestemt vinkel

11. december 2019 af chiladak - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet spørgsmålet. jeg er i tvivl om hvordan jeg griber opgaven an, og hvilke formler jeg skal ta i brug


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2019 af mathon

                  \small \small \small \small \small \begin{array}{llll}\mathbf{v}(t)=\begin{pmatrix} v_x(t)\\v_y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} v_0\cdot \cos(37\degree)\\v_0\cdot \sin(37\degree)-g\cdot t \end{pmatrix} \\\\\\\mathbf{r}(t)=\begin{pmatrix} x(t)\\y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} v_0\cdot \cos(37\degree)\cdot t\\-\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2+v_0\cdot \sin(37\degree)\cdot t+2.13 \end{pmatrix}\\\\\\ y=-\frac{g}{2\cdot {v_0}^2\cdot \cos^2(37\degree)}x^2+\tan(37\degree)x+2.13 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2019 af mathon

ved indsættesle at tiden t = 1.90 s
i
           \small \small \small \begin{array}{llll} y(1.90\; s)=-\frac{\left ( 9.82\; \frac{m}{s^2} \right )}{2}\cdot t^2+v_0\cdot \sin(37\degree)\cdot (1.90\; s)+2.13=0 \end{array}

beregnes v_0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2019 af mathon

ved indsættesle at tiden t = 1.90 s
i
           \small \small \small \small \begin{array}{llll} y(t)=-\frac{\left ( 9.82\; \frac{m}{s^2} \right )}{2}\cdot t^2+v_0\cdot \sin(37\degree)\cdot t+2.13=0 \end{array}

beregnes v_0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2019 af mathon

vandret afstand findes ved 
indsættelse af tiden t = 1.90 s
i
           \small \small \small \small \small \begin{array}{llll} x(t)=v_0\cdot \cos(37\degree)\cdot t \end{array}
 


Skriv et svar til: det skrå kast, hvor v0 har en bestemt vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.