Fysik

Gnidningskraften påvirkning af hastighed

12. december 2019 af Alexandravest (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godaften

Jeg er blevet i tvivl om hvordan jeg kan vise at hvor stor en indflydelse gnidningskraften har haft for sluthastigheden af et glidende objekt på et skråplan. 

Jeg har en hastighed, og der vil jeg gerne trække gnidningskraften fra, således jeg opnår en større hastighed.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2019 af SuneChr

Gnidningskraften er til stede under hele objektets bevægelse ad skråplanet.
Man kan udregne den ideelle hastighed, d.v.s. uden friktion og den reelle -, med friktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2019 af mathon

               \small \begin{array}{lllll}&v_{\textup{\textbf{uden} gnid}}=v_0+g\cdot \sin(\alpha ) \cdot t\\\\&v_{\textup{\textbf{med} gnid}}=v_0+\left (\sin(\alpha )-\mu \cdot \cos(\alpha ) \right )g \cdot t \end{array}


Skriv et svar til: Gnidningskraften påvirkning af hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.