Matematik

væksthastigheden målt i cm i døgn

12. december 2019 af KatinkaNielsen - Niveau: B-niveau

Nogle der vil hjælpe, gerne komme med eksempler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2019 af mathon

Størst væksthastighed 
kræver bl.a.
                                       \small f{\, }'(x)=0


Svar #3
12. december 2019 af KatinkaNielsen

Vil du uddybe hvordan den skal besvares mathon 


Svar #4
12. december 2019 af KatinkaNielsen

der står også i opgaven at væksthastighed=f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2019 af mathon

korektion:

Størst væksthastighed 
kræver bl.a.
                                       \small \small f{\, }''(x)=0


Svar #6
12. december 2019 af KatinkaNielsen

Hvad med det sidste spørgsmål marthon 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2019 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll}&f{\, }' (x)=\frac{-13\cdot e^{-0.1x}\cdot (-0.1)}{(e^{-0.1x}+0.05)^2}=\frac{1.3\cdot e^{-0.1x}}{(e^{-0.1x}+0.05)^2} \\\\\\&f{\, }''(x)=\frac{1.3\cdot e^{-0.1x}\cdot (-0.1)\cdot(e^{-0.1x}+0.05)^2-1.3\cdot e^{-0.1x}\cdot 2(e^{-0.1x}+0.05)\cdot e^{-0.1x}\cdot (-0.1) }{\left (e^{-0.1x}+0.05 \right )^4}\\\\\\&f{\, }''(x)= \frac{0.13e^{-0.1x}\cdot \left (-e^{-0.1x}-0.05 +2e^{-0.1x} \right )}{\left (e^{-0.1x}+0.05 \right )^3}\\\\&f{\, }''(x)= \frac{0.13e^{-0.1x}}{\left (e^{-0.1x}+0.05 \right )^3}\cdot \left (e^{-0.1x}-0.05 \right )\qquad \textup{hvor forreste faktor er positiv} \\\\&f{\, }''(x)=0\\\\\textup{kr\ae ver derfor:}\\&e^{-0.1x}-0.05=0\\\\&e^{-0.1x}=0.05\\\\&e^{0.1x}=20\\\\&0.1x=\ln(20) \\\\&x=\frac{\ln(20)}{0.1}\\\\&x=30 \\\\\textup{Efter 30 d\o gn}&\textup{ er v\ae ksthastigheden }f{\, }'(x)\textup{ m\aa lt i cm/d\o gn ST\O RST}\end{array}


Skriv et svar til: væksthastigheden målt i cm i døgn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.