Matematik

isoler n

14. december 2019 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

det ligner lidt et u men det er et n, det er den første lign i vedhæfted jeg skal isolere i.


Svar #1
14. december 2019 af bokaj123

σ*n +Φ*n = A-σ*A

n(σ+Φ)=A(1-σ)

n = (1-σ)/(σ+Φ) *A


Svar #2
14. december 2019 af bokaj123

så det lige, men til at starte med prøvede jeg at gange ind i paranteserne, men så ender jeg med en masse led som jeg skal gange på når jeg dividere og ganger hvilket bliver noget rod...


Svar #3
14. december 2019 af bokaj123

fx:

σ*n +Φ*n = A-σ*A

hvos jeg så vil have σ væk fra højre side skal jeg dividere med den men næste led på højre side skal jo også divideres med den og på den måde slipper jeg alldrig af med den .....


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \sigma \left (a_t+n_t\right )+\varphi n_t &= a_t \\ \sigma a_t+\sigma n_t+\varphi n_t &= a_t \\ n_t(\sigma+\varphi) &= a_t-\sigma a_t \\ n_t &= \frac{a_t-\sigma a_t}{\sigma+\varphi}=\frac{a_t\,(1-\sigma )}{\sigma +\varphi } \\ \end{align*}


Skriv et svar til: isoler n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.