Matematik

første afledte

15. december 2019 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

første afledte af L 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2019 af Anders521

# 0

Hvad er konstanter og hvad er variable i dit udtryk?


Svar #2
15. december 2019 af bokaj123

C , L , K er variable psi er konstant mellem 0 og 1


Svar #3
15. december 2019 af bokaj123

men det er den partielt afledte af L så resten dehandles jo som konstant. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

Det håndskrevne er svært at tyde.

Kan du ikke skrive det ind ved hjælp af formeleditoren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2019 af AMelev

Som jeg dechifrerer det, står der således. 

Er det korrekt?

#2 Det er vist ikke psi, men phi, der indgår.
Du skal skelne mellem store og små bogstaver. Der indgår både L og l (tror jeg).
Umiddelbart synes jeg kun, der en variabel, nemlig t?

#3 Hvis det er den partielt afledede, du skal skal bestemme - mht. hvilken variabel skal der så differentieres?

Vedhæftet fil:Billede2.jpg

Svar #6
15. december 2019 af bokaj123

# 5 er korrekt


Svar #7
15. december 2019 af bokaj123

det hele er funktion af t


Svar #8
15. december 2019 af bokaj123

den afledte af c er:

βt* 1/c - lambda = 0


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2019 af AMelev

Du har altså L(t) = ..... og skal bestemme L'(t)? 
Det kræver vel, at du ved, hvordan de mange størrelser afhænger af t, da deres afledede må indgå.


Svar #10
15. december 2019 af bokaj123

det er måske forkert at sige at det er en funktion af tid t, men det er observation og t er et subscript , tror det skal give:

βt * ltψ = λt * wt 


Svar #11
15. december 2019 af bokaj123

se det som en tidsserie


Svar #12
15. december 2019 af bokaj123

#5 er et optimeringsproblem vha lagrange metoden


Svar #13
15. december 2019 af bokaj123

#9 nej jeg skal finde den partielt afledte af l 


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

L er ikke en funktion af t, da t er summasionsvariabel.

Du må give os flere oplysninger, inden vi kan give et fornuftigt svar.

Hvilke størrelser er de uafhængige variable? Der er mange kandidater.

Hvad står de forskellige størrelser for?

*** Jeg ser, at du mens jeg skrev ovenstående, har givet yderligere oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

#13: Når man skal finde en partielt afledet, er det med hensyn til en uafhngig variabel, hvilken?


Svar #16
15. december 2019 af bokaj123

lille L


Svar #17
15. december 2019 af bokaj123

så den kommer til at hedde

-β * lΦ + λ *w = 0 

men ikke helt sikker på det første led


Svar #18
15. december 2019 af bokaj123

problemet er løst! ;)


Skriv et svar til: første afledte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.