Matematik

Julekalender 2019 Matematik hjælp

15. december 2019 af Emmadk247 - Niveau: 8. klasse

hej har brug for hjælp til et spørgsmål 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2019 af AMelev

                                                         

k = kattens højde/cm, m = musens højde/cm, ?b = bordets højde/cm 
Opstil to ligninger ud fra k, m og b
1) ..... = 170
2) ..... = 130 
Læg de to ligninger sammen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2019 af StoreNord

Bordet til venstre er  Bord = Mus + 170  - Kat
Bordet til højre er      Bord = Kat  + 130  - Mus

Læg ligningerne sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2019 af SuneChr

.Sp 151220192046.JPG

Vedhæftet fil:Sp 151220192046.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2019 af StoreNord

Så kan du måske fortælle, hvor høje dyrene er?   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2019 af Soeffi

#0. Du har to ligninger med 3 ubekendte: bordets højde (x), kattens højde (y) og musens højde (z). Det betyder, at du ikke kan bestemme alle tre ubekendte, men du kan bestemme x og (y-z).

Du får til venstre: x+y = z+170 og til højre: x+z = y+130.

Du samler (y-z) i begge ligninger:

Du får til venstre: x = 170-(y-z) og til højre: x = (y-z)+130

Dette giver, at x = (170+130)/2 = 150 og y-z = 20.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2019 af StoreNord

Det var da heldigt at katten er størst!


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. december 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2019 af SuneChr

.SP 161220190059.JPG

Vedhæftet fil:SP 161220190059.JPG

Svar #9
16. december 2019 af Emmadk247

Tusinde tak!!!!!! :) i er så søde <3


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. december 2019 af AMelev

Ad #8 "Der sad to katte på et bord ...."


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2019 af SuneChr

# 10
Katten, der oprindelig sad på gulvet, er i ét kattespring landet på bordet godt i skjul af sin medkat,
hvor de har slubret så meget nisseøl i sig og ser ikke én mus - men to.


Skriv et svar til: Julekalender 2019 Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.