Matematik

Hjælp til at bestemme Vis, at funktionerne cos2(x) og sin2(x) tilhører Trig2(R) og bestem deres koordinater med hensyn til basen ovenfor.

16. december 2019 af bassemande - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen jeg kan ikke finde ud af denne opgave 

Vis, at funktionerne cos2(x) og sin2(x) tilhører Trig2(R) og bestem

deres koordinater med hensyn til basen ovenfor.

I det næste spørgsmål kan det anvendes uden bevis, at familien (1, cos(x), sin(x), cos(2x), sin(2x))

er lineært uafhængig og dermed en basis for Trig2(R).


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

Brug dobbeltvinkelformlen: cos(2x)=cos2(x)−sin2(x) og 1=cos2(x)+sin2(x).


Svar #2
16. december 2019 af bassemande

hvad med sin(2x) = 2 cos(x)*sin(x) fordi kan omskrives til cos(2x) = cos^2(x) -sin^2(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du har ikke brug for sin(2x).


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme Vis, at funktionerne cos2(x) og sin2(x) tilhører Trig2(R) og bestem deres koordinater med hensyn til basen ovenfor.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.