Matematik

Tangent til cirklen

18. december 2019 af Idamus100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave, da min hjerne er gået helt i stå... Håber der en der vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2019 af peter lind

a) brug kvadratkompleterin til at omskrive ligningen til formen i din formelsamling grmel 75 side 15

For eks x2 -6x + 9  -9 = (x-3)2-9

b) brug afstandsformlen til at finde afstanden mellem linjen og cirklens centrum. Er den lig radius er det en tangent ellers ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} a)&&x^2+2\cdot (-3x)+y^2+2\cdot \left (1x \right )+1=0\\\\ &\textup{centrum:}&C(-(-3),-(1))\quad r=\sqrt{3^2+1^2-1}\\\\&&C(3,-1)\quad r=3\\\\\\ b)&\textup{centrums afstand}\\&\textup{fra linjen }3x-4y+3=0\\&\textup{beregnes:}&d=\frac{\left |3\cdot 3-4\cdot (-1)+3 \right |}{\sqrt{3^2+(-4)^2}}=\frac{26}{5}=\frac{52}{10}=5.2\neq5&\textup{hvorfor linjen}\\&\textup{linjen }3x-4y+3=0\\&\textup{\textbf{ikke} er cirkeltangent.} \end{array}


Skriv et svar til: Tangent til cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.