Kemi

Naoh opløsning

30. december 2019 af Regnbue321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

PH af en 1.0*10^-7 M naoh opløsning?
————————————

PH af en 150mM KCN opløsning?
Ka=1.0*10^-10

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2019 af janhaa

pH af en 1.0*10^-7 M NaOH opløsning?

pH = 7


neutral solution:

-------------------------------------

0,15 M CN

K_b=10^{-4}\,M

pOH=0,5(pK_b-\lg(0,15))=2,41\\ pH = 11,6


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. december 2019 af janhaa

PH af en 1.0*10^-7 M naoh opløsning?

evt

[NaOH]= 2*10-7 M

pOH = 6,7

pH = 7,3


Svar #3
30. december 2019 af Regnbue321 (Slettet)

Concentrationen er vel 1*10^-7
Hvorfor har hardu beregnet med 2*10^-7

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2019 af janhaa

#3 Concentrationen er vel 1*10^-7
Hvorfor har hardu beregnet med 2*10^-7

vannets ioneprodukt


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

Pas på med store og små bogstaver. Der er ikke noget, der hedder Naoh, det er NaOH. Atomsymbolerne starter altid med et stort bogstav. Der kan så være et bogstav mere, det er altid et lille bogstav.

pH og lignende skrives altid med lille p efterfulgt af en atomgruppe (H eller OH) eller en konstantangivelse (f.eks. Kb) altid med stort K og et index.


Skriv et svar til: Naoh opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.